Valóban hatékony a biztonsági üveg?

Számtalan tévhit él az emberekben az üveg biztonságosságát illetően, s ezeket a tévhiteket a biztonsági üvegek sorra megtörik. A biztonsági üveg ugyanis szinte bárhol felhasználható az ingatlanban, legyen szó ablakokról, vagy épp üvegajtókról, üvegfalakról, üvegtetőkről, illetve üvegkorlátról.

Ezek az elemek a biztonsági üvegnek köszönhetően magas szinten ellenállnak a mechanikai hatásoknak, vagyis biztonságosak és esetleges törésük esetén sem képesesek komoly sérülést okozni.  Cégünk kifejezetten nagy figyelmet fordít arra, hogy minden területre olyan biztonsági üveget helyezzen, amely tökéletesen megfelel az igényeknek. Így például fej feletti üvegezés esetén edzett üveget használunk, ami lehetővé teszi az üvegvágás és ütés elleni védelmet. Ilyen biztonsági üveg kerül beépítésre a zuhanykabinok és üvegajtók, üvegfalak, üvegtetők esetén egyaránt.

Ugyanakkor a korlátok és tetők kapcsán fontos, hogy a sérült elem biztonságosan a helyén is maradjon a szakszerű javításig, hogy továbbra is védelmet nyújtson a kizuhanás ellen, ezért itt ragasztott üveg kerül felhasználásra. Emellett ha szükséges, kollégáink kombinált, azaz ragasztott és edzett üveget használnak fel a fokozott biztonság kialakítása érdekében. Összességében tehát elmondható, hogy az üvegből készült üvegajtók, üvegfalak, egyedi zuhanykabinok és üvegkorlátok manapság teljes biztonsággal használhatóak bárhol, akár a gyerekek körül is. Ha pedig bennünket választ, a biztonságot választja!