A víztiszta üveg és a float üveg

A float üveget általában átlátszónak látjuk abban az esetben, ha az élei be vannak építve. Azonban egy üvegajtó, üvegkorlát, üvegfal, zuhanykabin esetében már jól érezhetjük az üveg zöldes színét. Ezt a színt a
magas vasoxid tartalom okozza.

Modern építészeti világunkban az üvegtől azt a hatást várjuk, hogy “tűnjön úgy, mintha nem lenne ott semmi. Erre a célra fejlesztették ki a vasoxid mentes üveget, amely tartalmazza ugyan ezt az anyagot, de csak minimális mennyiségben.

Ahol javasoljuk a felhasználást: Üvegajtók, üvegkorlát, üvegfal, zuhanykabin építések esetén a design alapján, ahol viszont mindenképp ezt a tipust választjuk, az a dekorüveg kategória. Szabad szemmel alig látható színkülönbség komoly eltéréseket mutat, ha az üveglapra színeket festünk. Így a tökéletes eredmény érdekében dekorüveg, vagy szines üveg falburkolat esetén mindig a vasoxid mentes üveg mellett döntünk. Gyakori felhasználási területnek számít az akvarisztika is, ahol az egyedileg készített üveg tartályok tartalmát saját színbeli világában szeretnénk érzékelni.