Üdvözöljük a zuhanykabinok világában!

A mai rohanó világban, amikor nincs időnk szinte semmire, alig jut arra is, hogy esténként elnyúljunk egy kád, illatos, habos, meleg vízben. Inkább csak beugrunk a zuhany alá egy gyors tusolásra és rohanunk a dolgunkra. Mondhatjuk, hogy a zuhanykabinok korát éljük. A zuhanykabinokét, melyek lehetnek készre gyártottak, vagy építettek.

Ki-ki a maga ízlésének megfelelően dönti el, a lehetőségek tárháza ma már végtelen. Ha kinyitunk egy katalógust, vagy nézelődünk az interneten, szebbnél szebb fürdőszobákat, egyre újabb dizájnokat látunk. A zuhanykabinok két fő részből állnak, ezeket külön – külön is meg lehet vásárolni: az egyik maga a zuhany tálca, másik a zuhanykabin. A zuhanytálca formája határozza meg az egész zuhanykabint, így először ezt szerezzük be!

A zuhanykabint többnyire sarokba építjük be, de a három oldalról falakkal határolt megoldás is népszerű, ekkor csak egy kabinajtóra van szükség pluszban. A zuhanytálca mérete mindig a legnagyobb legyen, ami az adott térben még szóba jöhet. Létezik 70X70 cm-es tálca is, de valójában ez csak szükségmegoldás, rendkívül kényelmetlen . A 80×80 cm-es az elfogadható méret alsó határa,lényeg, hogy kényelmesen elférjünk odabenn, meg tudjunk fordulni, le tudjunk hajolni. A zuhanykabint határolhatjuk épített fallal, műanyag elemekkel, vagy modern, időtálló üvegfallal.

Alakját tekintve a kabin lehet négyszögletes, vagy íves, illetve létezik kör alakú zuhanykabin is. Fontos az is, hogy milyen ajtót szereltessünk. Ha a fürdőszobánk nem túl nagy, akkor praktikus a tolóajtó, vagy a lengőajtó. Ha nem vagyunk hely szűkében, akkor szóba jöhet a nyílóajtó elől elhelyezett forgásponttal, vagy fix szegmensekkel, valamint a nyíló-tolóajtó is.