Katedrál üveg többféle színben

Az otthonok kialakításakor, a különféle belsőépítészeti megoldások alkalmazásakor gyakran esik a választás az üveg felületre. Rendkívül széles felhasználhatósági köre és típusa korábban, és napjainkban is nagy népszerűségnek örvendett. Míg egykoron kizárólag a hagyományos üvegek kaptak helyet az otthonokban, addig mára a biztonsági üveg és a katedrál üveg mellett a savmart változatok is rendkívül elterjedtek.

Míg ez utóbbi egyedi motívumok, ábrák üveg felületen történő megvalósítására alkalmas, addig a katedrál üveg tulajdonképpen egy olyan síküveg felület, amelynek egyik vagy esetleg mindkét fele a használt henger mintázatától függően mintázott. Igen sok változatban kapható a katedrál üveg, így mindenki megtalálhatja az otthona stílusház leginkább illeszkedő darabot.

Felhasználása során kifejezetten azt az előnyét szokták kihasználni, hogy ugyan átengedi a fényt, de teszi ezt úgy, hogy nem lehet átlátni rajta. Ennek megfelelően a belsőépítészeti üvegezések mellett dekorációs célokra, vagy leggyakrabban vizesblokkok üvegszerkezeteinek kialakításakor használják a katedrál üveg előnyeit. A többféle szín között népszerűnek bizonyulnak a belga fehér és színes, valamint a fehér és a sárga katedrál.

A víztiszta, a sárga, a kék, továbbá a bronz és a zöld árnyalatok segítségével különleges hatást lehet elérni az otthonok helyiségeiben, érdemes a katedrál üveg kínálta lehetőségekben gondolkodni akkor, ha üveg felületekről van szó. Ajtók üvegezésekor is ajánlott, hiszen a fényt szükség szerint átengedi, de a kíváncsi tekintetek elől rejtve hagyja a helyiséget.