A tükörkészítés rejtelmei

A fürdőszoba egyik legszembetűnőbb darabja a tükör. Hogy az milyen és mekkora legyen, nagyban függ a helytől, az új dizájntól, no meg persze a mi ízlésünktől. Mi is a tükör pontosan? Kiváló fényvisszaverő képességgel rendelkező, görbült, vagy sík felület, mely annyira sima, hogy a visszavert fénysugarakból kép keletkezik. A tükröző felület egyenetlenségei ezért nem lehetnek nagyobbak a visszavert fény hullámhosszánál. A tükörkészítés ma is úgy zajlik szinte, mint a 13. században, Murano szigetén, a tükör őshazájában.

Üveglapra leheletnyi vékony ólomlemezt illesztettek, erre pedig higanyt öntöttek. Az így keletkező jól tapadó anyag a foncsor, ami csak egy minimális fémbevonat az üveglap hátoldalán, a régi tökéletlenebb fémtükrökhöz képest mégis kiváló képet eredményez. Később az eljárást úgy tökéletesítették, hogy higany helyett ezüstfoncsort használtak.

A mai tükrök is ezzel a technikával készülnek. A tükörkészítéshez ma az ezüstfoncsor mellett alumínium bevonatot is alkalmaznak. A fémrétegre hátul lakkbevonat kerül. A tükör jól formázható, vágható, így ha tükröt vásárolunk, milliméterre pontosan azt a méretű, formájú darabot kapjuk, amire szükségünk van. Egyre inkább tért hódít a fürdőszobákban a süllyesztett tükör, ami a csempeburkolat szín és stílusvilágához igazodó szegéllyel elegáns megjelenést biztosít a helyiségnek. Itt csak az a legfontosabb, hogy ne spóroljunk a ragasztóanyaggal, a későbbi balesetek megelőzése miatt jól rögzítsük a falra a tükröt!

Ha Ön is méretre szabott tükröt szeretne fürdőszobájába, nem kell külön üveges műhelyt felkeresnie, tükörkészítésben is állunk rendelkezésére. Elég csak a pontos méretet,és a kívánt formát megadnia, s mi azonnal elkészítjük Önnek a kívánt darabot